Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve bakımları prezantabl olarak gestaltlmalıdır. Kapının onat çkırmızıışmasını çıkarmak bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden deşenlerin durumu kontrol edilmeli ve gerekirse bakım gestaltlmalıdır.

Yangın baplarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Özellikle Türkiye'bile henüz standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI kısaca İtalyanın domestik standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen içinmıza çıkmaktadır. Türkiye'de muteber standart TS EN standartlarıdır. 

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü amerikan bar ve esrar sızdırmaz özellikleri başlamak zorundadır.

Bu sebeple bina içre herhangi bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, bina ile dış mekanı muteber şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Elan detaylı ele kızılındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları prestij ve peklik sinein tercih edilir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu düzen sayesinde kapı vahit bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlanabilir.

Her çağ serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında herhangi bir yük, möble yahut farklı bir hail bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Münasebetsiz takdirde aksiyonlevini yerine getirememekle bile yangına karşı savunmasız bir vasat oluşturur. Evet yangın kapısı seçer nelere uyanıklık edilmeli?;

Yangın Kapıları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en anayasa kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

1 mm Yangın Merdiveni Kapısı yahut henüz lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına için çok elan elleme ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz üzere ederı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının fiyatı da 4000 TL den saksılamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belli başlı sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve yazanak ile belirlenir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

İhale hazırlığı, genel pazarlama firmaları ve reel sıfır projelerinize öneri verememekteyiz.

Report this wiki page